Monday, February 11, 2013

Perjumpaan Rakan-rakan SMK Kota 74-78

Perjumpaan ini santai sahaja ianya bukan reunion sebab tiada perancangan yang rapi hanya Aziz dan Elani sahaja yang ambil inisiatif menghubungi rakan-rakan kebanyakannya sudah ada program bersama keluarga. Perjumpaan ini  diadakan di rumah Aziz Awang (Kg.Kota) pada 11 Feb 2013 iaitu hari kedua Perayaan Tahun Baru Cina. Siapa yang menghadiri perjumpaan ini dikira bernasib baik kerana ia merupakan perjumpaan yang pertama yang dapat mengumpulkan lebih dari 20 orang rakan-rakan SMK Kota 74-78 setelah lebih 30 tahun meninggalkan alam persekolahan.

Marzuki, Ct Aishah, Sayuti, Cg Mustapha
 Rohana, Nazula, Nariah, Kamariah, Azizah 
Radhiah, Maimum, Elani, Shamsiah, Noreha
Saniah, Marhani dan Siti Fatimah

Kami bertemu kembali dalam suasana yang jauh berbeza... umur pula sudah melepasi setengah abad... kulit sudah mula kendur dan rambut pun sudah memutih....... yang paling best nya ada dari kalangan kami yang sudah mendapat title datuk atau nenek iaitu gelaran dari cucu-cucu mereka.


Maimum, Nariah, Elani, Kamariah dan Rohana

Perjumpaan ini bukan untuk apa-apa kecuali untuk membina semula sebuah persahabatan yang sudah lama terpinggir. Disebabkan persahabatan itu bermula semasa semuanya tidak punya apa-apa maka pertemuan ini cukup manis dan indah..


tahniah kepada famili elani..... mereka memang sporting

Sebelum bertolak balik Elani Ab Kadir yang juga pencetus kewujudan Group SMK Kota 74-78 sempat melontarkan bait2 indah untuk direnungi bersama.. 
Tercipta sudah satu pertemuan..
Terlerai rindu bertahun menunggu..
Harap bukan noktah pengakhiran..
Panjang usia Insyaallah nanti ketemu...

Semoga persahabatan yang telah terjalin ini akan berkekalan. Insyaallah.

No comments: