Thursday, February 28, 2013

ambo rase dihargai...Perasaan terharu mula muncul bila orang yg takdok pangkat dan pelajaran rendah serupo ambo mula dihargai. Terasa diri seolah-olah seorang bintang filem yang mula ditebarkan permaidani merah untuk kita berpijak dan memulakan perjalanan. Suara2 ikhlas yg menjemput mula hadir satu persatu. Selain dari rakan baik ambo adik cun kito Tan Kim Eng Tan pun berlaku kejutan budaya jugok bila ambo panggil adik comel, akhirnya semua tahu sebenarnya itulah bahasa orang tuo serupo ambo nih, lebih baik sebutkan sesuatu yg baik pada rakan kerana kita takkan rugi walau sesenpun.


Bertubi-tubi mereka mula menjemput ambo... Itulah sebenarnya tujuan diujudkan grup.. Tampilnya kita semua kedalam 
grup adalah untuk merasakan satu kenikmatan silatulrrahim sebenar dan tiada sedikitpun ada agenda sampingan yg tersendiri. Tak tersangka begitu erat sekali tali perhubungan grup bagaikan lidi kalau 1 batang mudah patah, t+api bila kita tautkan beratus lidi untuk jadi kan penyapu.. tiada siapa pun yang dapat mematahkannya lagi. Harapan dan doa, agar situasi sebegini akan mampu bertahan buat selamanya. 


Kepada sahabat ambo hok come lote tu, Elani, Nani Hassan, Wan Zone, Nariah Mamat, dan jugok waris ambo tu Rothiyah... mereka sering bercerita tentang Kampong Jelutong... disini ambo berjanji akan melakarkan satu cerita berhubung kehidupan masa lalu di Kampong tersebut....moga anda semua bersabarr.. 


Ambo dulunya pernah mengetuai satu Alumni dan ianya jauh berbeza seperti grup ini... dan ambo raso tak mampu buat sebagaimana dio buat ko ambo.. Goooood job... layani rakan2 kito dengan baik tanpa ada niat lain disebaliknya... nescaya ada ganjaran menanti. 

Kepada ahli lain yg tak menjampok pun ambo rasa teruja... Ambo bui 10/10 ada keluangan masa.... ambo akan cuba menulis karya yang mampu mengamit memori semoga ianya menjadi meriah sebagaimana burong dihutan waktu pagi dengan kicauan bertingkah...


Kalau lambat jawab tefon tu...mungkin  ambo berado di RTC @Teman..mungkin ada pertandingan Tomoi yg mana kelab tu ambolah penasihat tetap....Rosli Salleh


No comments: