Thursday, June 13, 2013

terima kasih buat semua staff wad 6 utara HUSM

mereka sentiasa menghulurkan pertolongan
disaat kami memerlukan

Salam penuh baraqah buat semua! Syukur kehadrat Allah kerana memperkenankan doa2 kami, keluarga dan seluruh rakan2......akhirnya Adik Ahmad Miqael Amshar b Rosli dapat menghabiskan chiemoteraphy treatment untuk 10 phasa bermula sejak 2009.....berbagai keperitan dan kesusahan yg terpaksa ditanggung oleh sikecil menghadapi chiemoteraphy yg amat azab dn penuh kesakitan! Malah terpaksa terlantar di wad HDU dan berulang alik ke dewan bedah sbnyk 7 kali! Bygkan tubuh kurus sikecil terpaksa menanggung semua itu.....situasi kami dalam ward 6 Utara ketika itu....hanya mampu berdoa, berdoa dan berdoa kpd Allah kerana hampir setiap hari kami akn berdepan dgn kematian si anak kecil yg belum mengenal erti kehidupan!

 Alfatihah buat rakan2 sepermainan adik yang telah kembali kerahmatullah. Syurga menanti disana. Walau apa pun yang akan berlaku selepas ini, kita mesti redha dan menerima qada' dan qadar dengan hati terbuka, wlupun kenyataannya merobek jiwa dan raga.....


 Miqael diajar membaca oleh guru SDH (Sekolah Dalam Hospital) 
di wad 6 Utara - Hospital USM


Sebagai ibu kepada seorang anak yang menghidap kanser darah atau leukimea......xdpt digambarkan dgn kata2 apabila si anak kesayangan masih mampu bernafas sehingga kehari ini....masih mampu mencium pipiku sebelum tidur....itu sudah cukup membahagiakan seorang ibu yang hampir hampir kehilangan permata hatinya akibat kesan kimo yang hampir meragut nyawa! 

Ucapan terimakasih ikhlas dr jiwa dan raga buat seluruh staff 6 Utara dr semua jawatan krn sentiasa menghulurkan pertolongan disaat kami memerlukan! Teristimewa buat para doktor yg sentiasa berusaha menyelamatkan nyawa pesakit2nya dan sanggup bertugas siang dan malam! 

Buat para misi kesayangan hamba dr wad onkologi dan hdu....jasa kalian xterbalas, akan dikenang sampai hujung nyawa! U're the best.....smg nama MIQAEL akan terus diingati......dan kami sekeluarga akan terus mengingati dan menghargai jasa seluruh warga 6 Utara.....tanpamu, siapalah Miqael yg kini boleh berdikari dan mula mengenal erti sebuah kehidupan.....Amin yarabbal allamin.Zarina Mohd Noor
  13 Jun 2013

No comments: